In Gorinchem is vrijdagavond een man gewond geraakt bij een schietpartij. Het slachtoffer werd door een straatrover in zijn been geschoten nadat hij weigerde zijn zakken leeg te maken.

Een 22-jarige man uit Gorinchem liep rond 22.45 uur op de Burgstraat toen hij door twee mannen werd benaderd. Eén van de twee eiste dat hij zijn zakken moest leegmaken. Dit weigerde het slachtoffer waarna hij in zijn been werd geschoten.

Na het schieten zijn de daders er, vermoedelijk op een retro type scooter, vandoor gegaan. De politie is ter plaatse gekomen en troffen de 22-jarige man, gewond, maar aanspreekbaar aan. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling aan zijn schotwond.

De daders hebben het volgende signalement:

Dader 1 (de man die het slachtoffer aansprak en met het vuurwapen) was zo’n 1.88 m lang, had een petje en was zo’n 24 jaar. Hij droeg een petje, een donker jack met capuchon, een spijkerbroek en Nike sportschoenen.

Dader 2 was ook zo’n 1.88 m lang, 24/25 jaar en was blank. Hij was blond met inhammen en stekels en droeg een licht baardje. Hij droeg een kort jack tot op de heup.