Man zwaargewond bij mishandeling na aanspreken groepje op straat in Utrecht

De Utrechtse politie onderzoekt een zware mishandeling van een man na het aanspreken van een vuurwerk gooiend groepje.

Op zondagavond stond de 45-jarige man rond 22.30 uur op de Kanaalstraat te praten met een bekende. Op dat moment komt er een groepje van ongeveer acht jongens langs gelopen. Ze gaan de Bantamstraat in. De man besteedt er verder geen aandacht aan, maar ziet ineens dat het groepje vuurwerk naar ze gooit en weer weglopen. Ongeveer 10 minuten later komt het groepje terug en gooien weer vuurwerk naar de twee. De man besluit verhaal te gaan halen bij het groepje en dat had hij bij nader inzien beter niet kunnen doen.

De verdachten splitsen zich op en drie blijven staan. Vervolgens wordt het slachtoffer omsingeld maar probeert nog weg te lopen. De jongens gooien twee fietsen naar hem en beginnen op de man in te slaan. Het slachtoffer valt op de grond en krijgt nog een aantal rake trappen en klappen.

De politie was ondertussen gebeld en zien het gewonde slachtoffer op straat. De agenten hebben direct de omgeving uitgekamd, maar de daders zijn niet gevonden. Er is nu een onderzoek ingesteld naar de zware mishandeling. Mogelijke getuigen worden opgeroepen om zich te melden.