Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Man zwaargewond bij steekpartij op festivalterrein in Amsterdam

Een 24-jarige Amsterdammer is in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september neergestoken in Amsterdam. De man raakte levensbedreigend gewond, maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

De ruzie ontstond op een festivalterrein aan de Riekerhaven. Meerdere personen, waaronder bezoekers die op een tafel stonden te dansen, gingen daar met elkaar op de vuist. De ruzie ging er dusdanig heftig aan toe dat de 24-jarige Amsterdammer op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis aan de Jan Tooropstraat is vertrokken om zich te laten behandelen aan een verwonding aan zijn hand. Ook een andere betrokkene bij de ruzie is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

De betrokkenen van de ruzie kwamen elkaar buiten tegen, wat ontaardde in een nieuwe confrontatie waarbij is gestoken. De verdachte is niet meer aangetroffen door de politie, maar het onderzoek is erop gericht om hem alsnog te vinden.

De politie doet een oproep aan getuigen van de ruzie op het festivalterrein. Zij worden gevraagd zich te melden bij de politie.