Een van de mannen in de beelden © screenshot

Mannen op dodenlijst op tv in Opsporing Verzocht

Vorige week zijn in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden van vijf mannen getoond. Dit was nogal opmerkelijk omdat het niet ging om verdachten. De mannen op de beelden stonden waarschijnlijk op een dodenlijst en op het punt om doodgeschoten te worden.

Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen rondom het onderzoek. Politie en justitie wilden niet vertellen waarom de foto’s werden getoond in Opsporing Verzocht. Volgens de krant is dit dus uit vrees voor nieuwe liquidaties.

De beelden van de mannen doken op in het onderzoek naar de MEGA wapenvondst dat in juli werd gedaan in een opslagruimte in Nieuwegein. In twee kluizen werden 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en een grote hoeveelheid munitie gevonden.

In de uitzending van dinsdag 22 september heeft de politie beelden getoond van verdachten die te maken hebben met de wapenvondst in Nieuwegein. Een week eerder werden de beelden van de mannen die waarschijnlijk op de nominatie staan om geliquideerd te worden, getoond in de uitzending. Van drie van de vijf is inmiddels de identiteit bekend. Het OM wil in het kader van het onderzoe niet zeggen of de mannen daadwerkelijk doelwit van liquidaties zijn.

Een van de mannen in de beelden © screenshot
Een van de mannen in de beelden © screenshot