Mannen gepakt voor opdrachtgeven en uitvoeren ernstige geweldsdelicten

De politie in Rotterdam heeft vier mannen aangehouden op verdenking van het opdrachtgeven en uitvoeren van ernstige geweldsdelicten.

Het gaat om een 18-jarige man uit Den Haag, een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, een 21-jarige man uit Dordrecht en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Het onderzoek naar de mannen begon na het verkrijgen van informatie uit andere lopende onderzoeken. Rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche (DRR) uit de eenheid Rotterdam kregen daardoor zicht op de vier mannen.

De 18-jarige man uit Den Haag en de 21-jarige man uit Dordrecht worden verdacht van het voorbereiden van een zware mishandeling die plaats had moeten vinden in november 2022 in Ede. Het onderzoeksteam verdenkt hen er daarnaast ook van dat zij betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van een liquidatie die in november 2022 in Rotterdam plaats moest vinden.

De drie verdachten zijn op donderdag 14 september voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat zij nog 14 dagen langer vast blijven zitten. De 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is heengezonden maar blijft wel verdachte in deze zaak.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De aanhoudingen zijn een belangrijke stap in de strijd tegen zware criminaliteit. De politie is vastbesloten om deze vorm van criminaliteit hard aan te pakken.