De rechtbank heeft twee mannen uit Lelystad veroordeeld tot gevangenistraffen omdat ze een huisgenoot hebben bewerkt met een taser en pepperspray. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was de man recent bij de twee mannen komen wonen en dacht hij te maken te hebben met een soort van ontgroening. De mishandelingen liepen zo uit de hand dat het slachtoffer uiteindelijk naar de politie is gegaan en aangifte heeft gedaan.

Toen hij op het politiebureau aankwam zat de man onder de blauwe plekken en had zelfs een gebroken schouder. ‘Twee bewoners van het huis waar hij sinds kort woont, hebben het op hem voorzien. Eén van hen is in het bezit van een taser en pepperspray. Hij zet de ander ertoe aan het slachtoffer stroomschokken te geven en beide mannen gebruiken de pepperspray. Ook slaan ze hem en geven hem knietjes’, aldus het OM.

Het ging er zo erg aan toe dat een buurman het geluid van een taser en geschreeuw hoorde. Ook hoorde hij de twee mannen hard lachen. De rechtbank heeft het tweetal een celstraf van negen en twaalf maanden opgelegd inzake zware mishandeling met voorbedachten rade.