In Breda zijn bij een schietpartij twee personen gewond geraakt. De burgemeester heeft een woning gesloten in verband met de vondst van drugs.

Bij de meldkamer kwam rond 19.30 uur melding binnen van een mogelijke schietpartij in de Amerstraat. De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gegaan en troffen een gewonde man aan. Het slachtoffer, een 25-jarige man, bleek meerdere schotwonden te hebben. Ook zijn vriendin was bij hem aanwezig. De gewonde man werd naar het ziekenhuis overgebracht en de omgeving is vervolgens afgezet voor verder onderzoek.

Kort na de eerste melding kwam er een tweede melding binnen van een eveneens beschoten persoon. Het bleek te gaan om het 26-jarige slachtoffer uit Dordrecht. Hij kreeg direct medische hulp. De politie heeft hem nog niet kunnen spreken. Tijdens het onderzoek heeft de politie de woning van de aanwezige vriendin gecontroleerd en een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Naar aanleiding van de schietpartij en de vondst van drugs heeft de burgemeester van Breda besloten het pand onmiddellijk te sluiten. ‘De veiligheid van omwonenden staat voorop. Dit wil je in je stad gewoon niet hebben en zeker niet midden in een woonwijk. Dit in combinatie met de aangetroffen drugs is reden om het pand te sluiten. De politie onderzoekt nu wat er precies is gebeurd. Met de sluiting van het pand is de situatie voor nu gestabiliseerd’. Aldus burgemeester Paul Depla.

Het is momenteel niet bekend wie er op wie geschoten heeft en wat de rol is geweest van de twee slachtoffers. Zodoende zijn beide mannen aangemerkt als verdachte en aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak en gaat snel in gesprek met beide gewonden in het ziekenhuis.