In Amsterdam zijn afgelopen nacht aanhoudingen verricht na een schietpartij. Een man in een Golf werd beschoten door twee mannen op een motorscooter.

Rond 2.50 uur kwam bij de politie een melding binnen van een 28-jarige bestuurder van een blauwe Volkswagen Golf die verklaarde toe worden achtervolgd door een motorscooter. Aanleiding hiervoor was mogelijk een verkeersruzie. Volgens de melder zou er ook een wapen zijn getoond door de verdachten.

Terwijl de bestuurder de politie aan de lijn had, werd hij ter hoogte van de Houtmankade beschoten vanaf de motorscooter. De man werd hierbij niet geraakt. De politie is met spoed ter plaatse gekomen en heeft de achtervolging ingezet. De twee mannen op de motorscooter werden klemgereden en aangehouden.

De verdachten zijn twee Amsterdammers van beide 29 jaar oud. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek, de motorscooter in beslag genomen. Het voertuig van het slachtoffer is eveneens in beslag genomen. Wat zich precies heeft afgespeeld op de route tussen het Surinameplein en de Overtoom, maar ook tussen de Overtoom en de Houtmankade wordt momenteel onderzocht door de recherche.