Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Mannen verdacht van drugssmokkel gepakt in container Rotterdamse haven

Op de Rotterdamse Maasvlakte zijn mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel en/of het uithalen van blokken cocaïne.

Bij de douane kwam woensdagmiddag melding binnen dat er twee vermoedelijke uithalers op het terrein van een bedrijf op de Europaweg liepen. Er werd direct een groot onderzoek ingesteld wat leidde naar twee verdachten van 19 en 34 jaar.

Het vermoeden bestaat dat de mannen aan het eind van de middag het terrein opkwamen met hulp van een medewerker van het bedrijf. Verder onderzoek hiernaar leidde tot de aanhouding van een 55-jarige medewerker van het bedrijf.

Rond half elf ’s avonds werd gezien dat er wederom twee personen over het hek van het terrein klommen. In samenwerking met de douane en een hondengeleider werd direct een onderzoek ingesteld. Met hulp van de politiehelikopter, een schip van de zeehavenpolitie en het ondersteuningsteam van de douane zijn twee mannen van 29 en 28 jaar uit Rotterdam aangehouden die verstopt zaten in een container.

Of beide zaken met elkaar te maken hebben maakt deel uit van het lopende onderzoek. De verdachten zitten vast voor verhoor en de recherche en douane en onderzoeken de zaak.