© Crime-Nieuws.nl

Marineschip onderschept grote partijen cocaïne bij acties en schoten op go-fast speedboten

Een Nederlands marineschip heeft in het Caribisch gebied bijna 1300 kilo cocaïne gepakt.

De Zr.Ms. Holland heeft in één nacht twee grote drugstransporten weten te onderscheppen bij acties. Bij de eerste kwamen onder meer twee snelle motorboten van het marineschip in actie. Er werden waarschuwingsschoten gelost maar toen dat niet het gewenste resultaat opleverde werd er gericht geschoten op een buitenboordmotor.

De drie opvarenden werden aangehouden en bleken een semi-automatisch vuurwapen te hebben. Ook hadden ze meer dan 700 kilo cocaïne bij zich. Een groot deel hiervan was vlak voor de onderschepping al overboord De verdachten zijn twee Dominicanen en een Colombiaan.

Kort na de eerste vangst was het opnieuw raak. In de vroege ochtend werd een tweede go-fast ontdekt. Ook deze negeerde meerdere verzoeken tot stoppen en opnieuw werden waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk zijn de buitenboordmotoren kapotgeschoten vanuit de NH90-maritieme gevechtshelikopter.

Hierna kon een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers de drie Venezolaanse opvarenden aanhouden en drugs uit het water halen. Het ging om circa 585 kilo cocaïne. De verdachten zinn overgedragen aan de US Coast Guard.