Marokkaanse drugshandelaren weigeren hasj te leveren aan Israëlische klanten vanwege Gaza

In de internationale handel van cannabis hebben Marokkaanse drugshandelaren een opmerkelijk standpunt ingenomen door te weigeren zaken te doen met Israëlische klanten.

Dit besluit is direct gekoppeld aan het aanhoudende conflict tussen Israël en Hamas, waarbij de drugshandelaren hun solidariteit tonen met de Palestijnen.

Een anonieme Israëlische drugsdealer meldde aan Channel 12 dat deze situatie aanzienlijke gevolgen heeft voor zijn bedrijfsvoering, met verliezen die in de miljoenen shekels lopen. Marokkaanse drugshandelaren weigeren met hem samen te werken vanwege het conflict, wat resulteert in aanzienlijk verminderde hoeveelheden Marokkaanse cannabis die Israël bereiken. De dealer, voornamelijk actief in de smokkel van Marokkaanse cannabis naar Europa via Spanje, vreest dat zijn activiteit zal stoppen als het conflict voortduurt.

De Israëlische dealer benadrukte ook de financiële gevolgen van deze boycot en deelde mee dat een kilo Marokkaanse cannabis op de Israëlische markt verkocht wordt voor 300.000 shekels (ongeveer 80.000 dollar).

Een van de Marokkaanse dealers waarmee hij samenwerkte, verklaarde: “Jullie zullen je brood niet dankzij ons verdienen, terwijl de inwoners van Gaza honger lijden door de oorlog.”