Het onderzoek naar de gewapende overval op een geldtransport in Tanger is in volle gang. De Marokkaanse autoriteiten hebben een hoofdverdachte op het oog en hebben tegen hem een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Het gaat om de Belgische Marokkaan Hassan B.

Hassan B. is een bekende in het Belgische criminele milieu. In 2002 is hij in België veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf voor een reeks misdrijven waaronder een tiental overvallen en geweld tegen de politie.

De politie viel eerder een woning van hem in Tanger binnen maar dat leverde verder niets op. Hassan B. zou Marokko inmiddels al hebben verlaten en zich ergens in Europa bevinden. De Marokkaanse autoriteiten zijn momenteel naarstig op zoek naar hem. Over zijn mededaders is verder niets bekend.

Maandagochtend 24 februari sloegen rond 09.00 uur vier gewapende overvallers toe, toen de waardetransport stond geparkeerd bij een bank. De overvallers zouden direct het vuur hebben geopend op de beveiligers. Volgens getuigen was het net een film.

Bij de overval maakten de daders om en nabij de 6 miljoen dirham buit. Dat is omgerekend ruim een half miljoen euro. De overvallers zijn vervolgens gevlucht in een donkere Volkswagen.


Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl