Tientallen personen keren zich tegen politie op straat bij massale vechtpartij

In Doetinchem heeft de politie onder meer honden ingezet bij een massale vechtpartij nadat een groep zich keerde tegen agenten.

Agenten stelden even na 3.00 uur een onderzoek naar aanleiding van een melding over een vechtpartij tussen tien mannen in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat. Toen de politie arriveerde was een deel van de groep al vertrokken naar de Korte Kapoeniestraat. Daar werd een tot nu toe onbekende man door één persoon van de groep mishandeld. Toen agenten ingrepen keerde de groep zich tegen de politie.

De agenten gingen op linie staan en dreven de groep richting het Simonsplein. Steeds meer ruziemakers voegden zich bij de groep, waardoor er uiteindelijk ongeveer vijftig man tegenover acht politieagenten stonden. Er werd fors op de politie ingetrapt en geslagen.

De agenten voelden zich in het nauw gedreven, trokken hun wapenstok en gebruikten pepperspray. Intussen werd er ook versterking aangevraagd. Het operationeel centrum (de meldkamer van de politie) stuurde uit heel Oost-Nederland politie-eenheden naar Doetinchem.

Met ongeveer vijftig agenten en politiehonden werd de rust teruggebracht. De politie heeft uiteindelijk vier mannen aangehouden, waarvan één werd gebeten door een politiehond. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. Eén van de agenten raakte gewond aan haar hand, ook zij kon ter plekke behandeld worden. De politie onderzoekt de zaak.