Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Maximale straf van twee jaar cel plus jeugd-tbs voor doden Savannah (14) uit Bunschoten

De rechtbank in Utrecht heeft een 17-jarige jongen uit Den Bosch veroordeeld tot twee jaar cel en jeugd-tbs voor het doden van het 14-jarige meisje Savannah uit Bunschoten.

Het lichaam van het meisje werd vorig jaar op 4 juni gevonden door een wandelaar in een sloot in haar woonplaats. Op dat moment was Savannah al enkele dagen vermist. Uit onderzoek bleek dat ze een afspraak had met een jongen die ze had leren kennen via een chatgroep.

Kort na de vondst van het lichaam konden agenten de verdachte aanhouden. Op basis van de chatgesprekken, camerabeelden en dna-sporen bleek dat hij vlakbij de plek was geweest waar haar lichaam was gevonden.

Er is niet vastgesteld hoe de tiener Savannah om het leven heeft gebracht. Volgens de rechter is wel duidelijk dat hij verantwoordelijk is voor haar dood. Er is in ieder geval geen sprake van moord, zoals de officier van justitie beweerde, maar van doodslag. De tiener zelf spreekt de beschuldigingen tegen en ontkent alle betrokkenheid bij de dood van Savannah.