Foto: Politie

UPDATE: MDMA-lab, automatische vuurwapens en wiet bij grootschalige politieactie in Brabant

Bij een grote politieactie inzake de handel en productie van wiet en synthetische drugs zijn op honderden locaties invallen gedaan door 1.500 politiemensen en OM-medewerkers inzake ‘Operatie Trefpunt’.

Het onderzoek naar de vermeende drugsnetwerk is al ruim twee jaar gaande. Tientallen verdachten verzamelden zich in een party-verhuurbedrijf waar, volgens de politie, afspraken gemaakt werden over ‘handel in en productie van synthetische drugs’.

De eerste resultaten zijn inmiddels bekend. In een woning in de Appelbloesemstraat in Eindhoven is een grote wietplantage verdeeld over twee verdiepingen aangetroffen en ontmanteld. In het pand was niemand aanwezig. Bij een tweede doorzoeking in Eindhoven is achter een woonhuis een drugslab aangetroffen. In drie garageboxen bleek MDMA geproduceerd te worden.

Bij de grote politieactie zijn tientallen aanhoudingen verricht. In totaal zijn op dit moment 51 personen aangehouden. Onder hen bevinden zich drie hoofdverdachten, waarvan er één in Tsjechië is gearresteerd.

UPDATE: In Rotterdam is op industrieterrein Spaanse Polder een drugslab ontdekt en ontmanteld waar amfetamine werd geproduceerd. In het pand stonden onder meer vaten met duizenden liters (4000 liter) grondstoffen waarmee BMK gemaakt kan worden. BMK is een grondstof voor amfetamine.

In Eindhoven is in de Versantfoorstraat ook een drugslab ontdekt en opgerold. In het lab troffen agenten 75 vaten olie en 5 tonnen met aceton aan.

De politieactie is nog bezig en zodra er meer bekend is zullen we dat hier publiceren.