Medewerker die 165 telefoons zou hebben gestolen uit telecomwinkels krijgt taakstraf

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een taakstraf en drie maanden voorwaardelijk geëist tegen een man verdacht van diefstallen van telefoons uit telecomwinkels.

De verdachte is een 31-jarige Vlaardinger die werkzaam was bij de winkels. De zaak kwam aan het rollen toen een collega bij de leiding aangaf dat de voorraad niet klopte. Dat leidde tot een intern onderzoek, onder andere aan de hand van camerabeelden. Daarop was te zien hoe de verdachte twee telefoons wegnam.

Daarmee geconfronteerd bekende de man de diefstal van ongeveer tien mobieltjes. Volgens het telecombedrijf zou het echter om ongeveer 165 verdwenen telefoons gaan. Gisteren op zitting verklaarde de verdachte dat hij het niet meer goed wist, maar dat hij ongeveer vijftig telefoons zou hebben weggenomen. Die zou hij vervolgens hebben verkocht om zo zijn gokverslaving te kunnen bekostigen.

Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs voor de verduistering van vijftig telefoons. Ook vindt zij bewezen dat hij ruim 50.000 euro aan crimineel verkregen geld heeft witgewassen. Er is een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden geëist. De rechter heeft dezelfde straf opgelegd.