Medewerker GGD veroordeeld voor vals registreren eigen coronavaccinaties in systeem

Een medewerker van de GGD is veroordeeld voor het vals registreren van zijn eigen coronavaccinaties.

Een medewerker van de GGD in Arnhem is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het plegen van computervredebreuk en valsheid in geschrift. De 27-jarige man registreerde tussen januari en februari 2022 zijn eigen vaccinaties in het systeem, terwijl hij deze niet had genomen. Hierdoor bracht hij de betrouwbaarheid van het vaccinatiesysteem in gevaar.

Hoewel de officier van justitie had geëist dat de man een voorwaardelijke gevangenisstraf zou krijgen, besloot de rechtbank hiervan af te zien. De rechtbank oordeelde dat de man op een verkeerde manier had geprobeerd een familieprobleem op te lossen en dat er geen sprake was van herhalingsgevaar. Wel vond de rechtbank dat de man zich schuldig had gemaakt aan ernstige vergrijpen en legde daarom de taakstraf op.

De rechtbank benadrukte het belang van de juistheid van gegevens in het vaccinatiesysteem en dat de man het vertrouwen van de GGD heeft beschaamd. Met de taakstraf wil de rechtbank laten zien dat dit soort vergrijpen niet worden getolereerd en dat de betrouwbaarheid van het vaccinatiesysteem gewaarborgd moet blijven.