In Texas is een man aangeklaagd voor diefstal na een verduistering van een enorme hoeveelheid fajitas (=Mexicaans eten). In totaal maakte de voormalig medewerker van een jeugdgevangenis voor 1,2 miljoen dollar aan voedsel buit.

Het ging mis voor verdachte Gilberto Escaramillo toen hij in augustus een dag werk miste omdat hij naar de dokter moest. Toevallig werd op dezelfde dag de jeugdgevangenis gebeld door een bezorger die meldde dat hij fajitas kwam afleveren. Om precies te zijn 400 kilogram.

De telefoniste vertelde de bezorger dat ze bij de jeugdgevangenis helemaal geen Mexicaans eten serveren. Volgens de bezorger kon dit niet kloppen aangezien hij al ruim negen jaar fajitas bezorgt bij de gevangenis.

Na wat onderzoek kwam Escaramillo al snel in beeld als verdachte. De volgende dag werd hij geconfronteerd met de feiten en al snel bekende hij. De medewerker van de jeugdgevangenis werd ontslagen en de recherche doorzocht zijn huis. In zijn koelkast zijn inderdaad fajitas aangetroffen.

Door verder onderzoek in de administratie van de jeugdgevangenis kwam aan het licht dat er voor zeker 1,2 miljoen dollar aan fajitas is buitgemaakt in ongeveer negen jaar. De verdachte zou de meeste buitgemaakte voedsel gelijk hebben doorverkocht. De man riskeert nu een celstraf.