De oplossing van een klacht over een keuken heeft geleid naar een gijzeling, bedreiging en mishandeling. De medewerker van het keukencentrum heeft aangifte gedaan.

De politie werd op zaterdag rond 19.00 uur gebeld in verband met de gijzeling van een 66-jarige man. Het slachtoffer, een medewerker van een keukenbedrijf uit Deventer, werd tegen zijn wil vastgehouden in een woning aan de Kapittelhuistraat in Albergen.

De man kon op een gegeven moment vluchten en wachtte op een ander adres in de buurt op de politie. Naar eigen zeggen was hij rond 18.00 uur namens een keukenbedrijf uit Deventer naar de woning van de 72-jarige man gegaan om een klacht op te lossen. Daar werd hem vrijwel meteen het verlaten van de woning onmogelijk gemaakt, hij werd mishandeld en met de dood bedreigd.

Het is de 66-jarige man uiteindelijk gelukt om te ontsnappen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De boze 72-jarige man is aangehouden en vastgezet in een politiecel.