Medewerker Mexicaanse kinderbescherming verkocht baby’s

In Mexico is een medewerker van de kinderbescherming aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt zeker negen baby’s van drugsverslaafde moeders te hebben afgepakt, om ze door te kunnen verkopen.

Volgens een medewerker van de mensenrechtencommissie in de Mexicaanse staat Sonora, Raul Ramirez, werden jarenlang kimderen doorverkocht en gaat het hoogstwaarschijnlijk om veel meer dan negen baby’s. De kinderen werden doorverkocht voor tussen de 4.500 en 8.000 euro per stuk aan paren die graag een kind wilden adopteren.

Vladimir Arzate, medewerker voor de afdeling Kinderbescherming, geldt als hoofdverdachte in deze zaak. Arzate had de bevoegdheid om kinderen weg te halen bij Hun moeder als bleek dat zij niet voor hun baby konden zorgen. Hij werkte samen met een dokter die valse geboortebewijzen maakte met daarop de namen van de betalende adoptieouders. De ‘nieuwe’ ouders wilden op deze manier strenge en ingewikkelde adoptieprocedures omzeilen.

Het doorverkopen van baby’s werd ontdekt nadat biologische ouders navraag hadden gedaan naarhun kinderen. Naast hoofdverdachte Arzate zijn ook meerdere adoptieouders in staat van beschuldiging gesteld.

Pasgeboren baby huilt.
Pasgeboren baby huilt.