Medewerker verpleeghuis verdacht van moord en twee keer poging tot moord

Een medewerker van een verpleeghuis in Rotterdam is aangehouden op verdenking van moord. De man zou een bewoonster om het leven hebben gebracht.

Het onderzoek startte begin november nadat in een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas een bewoonster onwel werd. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht. Tijdens de behandeling ontstond het vermoeden dat haar zonder enige medische noodzaak insuline was toegediend. Het verpleeghuis deed aangifte en de politie startte onder leiding van het openbaar ministerie een onderzoek naar het incident.

Daaruit kwamen nog twee soortgelijke incidenten naar voren waarbij in één zaak in Binnenmaas de bewoonster is overleden. In een andere zaak, in Rotterdam, ging het ook om een vrouw die onwel werd. Inmiddels zijn de familieleden van slachtoffers en de slachtoffers zelf door het onderzoeksteam op de hoogte gebracht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte, een 21-jarige Rotterdammer bij een aantal zorginstellingen heeft gewerkt. In overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn de bij het team bekende instellingen ingelicht. Het onderzoek wordt voortgezet en de man zit vast.