Medewerker verpleeghuis verdacht van nog meer moorden en pogingen tot moord

De Rotterdammer die twee weken geleden werd aangehouden in verband met een verdenking van moord en poging tot moord op drie bejaarde personen in verpleegtehuizen.

De 21-jarige verdachte werd aangehouden op vrijdag 17 november. Het onderzoek kwam op gang nadat begin november een vrouw onwel was geworden die insuline had gekregen, terwijl daarvoor geen medische noodzaak was.

De instelling waar de vrouw woont, ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, deed aangifte, ook van het vermoeden dat eerder al een vrouw was overleden als gevolg van de onjuiste toediening van insuline. Tijdens het onderzoek kwam ook ander een incident naar voren van een vrouw in een instelling in Rotterdam, Humanitas, die onwel was geworden maar het heeft overleefd.

Naar aanleiding van meldingen van andere instellingen blijkt nu dat er vermoedelijk meer gevallen bekend zijn in instellingen waar de verdachte heeft gewerkt. In totaal zijn er twaalf nieuwe meldingen gedaan. De instellingen die een nieuwe melding hebben gedaan zijn Humanitas in Rotterdam, en het Jasmijnhuis en De Riederborgh in Ridderkerk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.