Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Medewerkers Schiphol aangehouden voor smokkel cocaïne uit Zuid-Amerika

In verband met een onderzoek naar drugssmokkel zijn medewerkers van een bedrijf op Schiphol aangehouden. Bij de actie zijn onder meer tientallen tassen van Gucci, Louis Vuitton en Chanel in beslag genomen.

Naar aanleiding van de onderschepping van een partij cocaïne in april 2019 werd er een onderzoek ingesteld. De 102 kilo coke werd gevonden in een vracht afkomstig uit Zuid-Amerika. De lading zat verstopt in dozen.

Het Cargo HARC-team Schiphol, een samenwerking van douane, FIOD en de Koninklijke Marechaussee kwam de verdachten op het spoor. De politie heeft de verdachte dinsdag jongstleden aangehouden. De woningen zijn doorzocht en hierbij is een groot aantal luxe goederen, waaronder tientallen tassen van Gucci, Louis Vuitton en Chanel. Verder zijn er auto’s afgepakt.

De twee verdachten zijn een 39-jarige man uit Almere en een 53-jarige man uit Lelystad. De twee zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijven voorlopig vastzitten. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.