© crime-nieuws.nl

Medewerkers zorgboerderij aangehouden voor mishandelen zeer kwetsbare cliënten

De politie heeft twee medewerkers van een zorgboerderij in Wedde aangehouden voor mishandeling van cliënten.

De twee mannen van 35 en 62 jaar zijn maandag aangehouden op verdenking van het mishandelen van kwetsbare cliënten. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland zijn na meerdere aangiftes en meldingen een onderzoek gestart naar een zorgboerderij gevestigd aan de Hoornderweg. De aangehouden verdachten waren werkzaam binnen de zorgboerderij.

In de zorgboerderij wonen volgens een woordvoerder zeer zorgafhankelijke cliënten. Door de politie is uitgebreid met meerdere getuigen gesproken. Zij hebben verklaringen afgelegd over wat zij weten, hebben ervaren of hebben gezien. Twee van hen hebben aangifte gedaan van mishandeling van één of meerdere cliënt(en).

De verklaringen en aangiftes gaven blijk van zo’n zorgwekkende en kwetsbare situatie dat politie en OM een uitgebreid onderzoek zijn gestart om de strafbare feiten zorgvuldig in kaart te brengen. Daarnaast is informatie gedeeld met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Het politieonderzoek heeft geleid tot de aanhoudingen van deze verdachten. Zij worden de komende dagen verhoord. Het onderzoek loopt op dit moment nog volop en mogelijk volgen op een later moment nog verdere aanhoudingen.

De eerste meldingen kwamen begin oktober 2022 bij de politie binnen waarop er een uitgebreid onderzoek werd gestart. Daarnaast werd begin oktober duidelijk dat verschillende getuigen en aangevers zich ook hebben gewend tot onderzoeksjournalist Alberto Stegeman. Deze journalist heeft opnamen gemaakt binnen de zorgboerderij. Deze beelden zijn in bezit van de politie en vormen onderdeel van het onderzoek. De beelden ondersteunen de aangiftes en getuigenverklaringen.