Top Amnesia Haze © Crime-Nieuws.nl

Meer dan 200 kilo wiet gepakt bij inval in professionele wietknipperij loods Horst

De politie heeft vrijdagochtend bij een inval in een loods aan de Kranestraat in Horst een professioneel ingerichte wietknipperij aangetroffen. Vijftien personen zijn aangehouden en meer dan 200 kilo wiet in beslag genomen.

Na een langdurig onderzoek deed de politie vanochtend een inval in de loods en hebben elf wietknippers aangehouden. Het gaat om Oekraïners en een Pool. Naast de wietknippers zijn ook vier verantwoordelijken van de knipperij aangehouden.

Twee van de vier verantwoordelijken werden vrijdagmorgen aangehouden bij een huiszoeking in een woning aan de Minister van Hallstraat in Venlo. De andere twee mannen uit Venlo waren in de loods aanwezig. Na onderzoek bleken twee van de knippers al eerder te zijn aangehouden voor het knippen van wiet.

In de loods was naast de wietknipperij ook veel kweekmateriaal aanwezig die gebruikt wordt bij de inrichting van wiethokken. Het gaat om koolstoffilers, waterreservoirs, elektronica en dergelijke. Verder lag er een grote hoeveelheid wietplanten en geknipte toppen.

In totaal ging het om 38 kilo aan geknipte wiettoppen en 175 kilo aan nog niet verwerkte wiet. Naast het kweekmateriaal en de wiet werden ook twee Mercedessen in beslag genomen.