Meerdere aanhoudingen na uitgaansgeweld in Meppel

In de afgelopen periode heeft zich herhaaldelijk (fors) uitgaansgeweld voorgedaan in en rond het centrum van Meppel, met incidenten in de Grote Kerkstraat en op het Prinsenplein.

De politie heeft grondig onderzoek verricht naar deze verschillende voorvallen, waarbij camerabeelden zijn geanalyseerd en getuigen en slachtoffers zijn gehoord. Dit heeft geleid tot meerdere aanhoudingen.

Voor het uitgaansgeweld dat plaatsvond op 8 juli in de Grote Kerkstraat heeft de politie vier verdachten kunnen aanhouden. Het betreft mannen uit Meppel in de leeftijd van 21, 22, 23 en 27 jaar oud. Bij dit incident liep een 32-jarige man uit Meppel verwondingen op.

Ook betreffende de openlijke geweldpleging op 19 maart op het Prinsenplein zijn er aanhoudingen verricht. Hierbij gaat het om een 20-jarige man uit Meppel en een 26-jarige man uit Enschede. Bovendien wordt de 20-jarige man verdacht van betrokkenheid bij een ander incident in Meppel op 16 juli.

Vooralsnog bevinden geen van de aangehouden verdachten zich in hechtenis. De politie zet zich in om de situatie te onderzoeken en aan te pakken, teneinde de veiligheid en leefbaarheid in Meppel te waarborgen.