© US Army via Wikimedia Commons

Meerdere auto’s in brand en man met schotwond opgepakt na schietpartij in Rotterdam

De politie heeft in verband met een schietpartij in Rotterdam drie verdachten aangehouden.

Een 26-jarige man stond zondagavond rond 21.30 uur voor een café op de Nieuwe Binnenweg toen hij geraakt werd door kogels. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie heeft een onderzoek ingesteld en kijkt nu voor wie de kogels eigenlijk bedoeld waren. De gewonde man is aangehouden als mogelijke verdachte.

Later dezelfde dag is een andere man met een schotwond bij een ziekenhuis in Rotterdam binnengebracht. Deze man is samen met de andere man, die bij hem was, aangehouden. De politie onderzoekt hoe deze man gewond is geraakt en of er een link is met de schietpartij op de Nieuwe Binnenweg.

Verder onderzoekt de politie ook of twee autobranden op het Henegouwerplein te maken hebben met de schietpartij. De auto’s vlogen rond 00.45 uur in brand. De politie komt graag in contact met mensen die hebben gezien dat deze auto’s zijn neergezet, aangestoken of die gisteravond of vannacht personen bij deze auto’s hebben gezien. Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang.