Meerdere familieleden aangehouden voor kweken 23.000 wietplantjes in Maasdriel

De politie heeft in verband met het kweken van 23.000 wietplantjes in Maasdriel, meerdere familieleden aangehouden.

Vorig jaar werden in december op meerdere locaties in de gemeente Maasdriel doorzoekingen gedaan. In een bedrijfspand aan de Parallelweg in Hedel is een wietkwekerij aangetroffen met ruim 23.000 hennepstekken. Naast deze planten, zijn toen ook meerdere goederen in beslag genomen.

De doorzoekingen, onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van Justitie waren het gevolg van een uitgebreid rechercheonderzoek naar ondermijnende criminaliteit. Daarmee is het onderzoek afgerond en wordt dossier opgemaakt dat wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

In verband met het onderzoek zijn vijf personen aangehouden. De hoofdverdachte is een 31-jarige man uit Kerkdriel. Hij is donderdag na zijn inverzekeringstelling, door de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. De andere verdachten zijn eerder aangehouden en verhoord. Het gaat om zijn vader (58 jaar, gemeente Maasdriel) en zijn 23-jarige vrouw alsmede een ander familielid (62 jaar, Kerkdriel) en een kennis (27 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats).