Meerdere gewonden na bombrieven bij verschillende bedrijven in Duitsland

In Duitsland zijn meerdere personen gewond geraakt door bombrieven.

Een aantal bedrijven ontvingen afgelopen week een bombrief. In twee van de drie gevallen ontplofte de brief. Hierbij raakten vier personen gewond. Het eerste pakketje ontplofte dinsdag in de stad Eppelheim bij een fabriek van Capri-Sun. Eén persoon raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Hij of zij is inmiddels weer thuis.

Een dag later was het opnieuw raak met een ontploffing van een brief bij een kantoor van supermarkt Lidl. Er raakten drie personen gewond die naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Niemand raakte levensbedreigend gewond. Na de ontploffing moesten honderd werknemers per direct worden ontruimd.

In de nacht van woensdag op donderdag werd in een distributiecentrum bij de luchthaven van München wederom een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt. De bom was geadresseerd aan een voedingsbedrijf in Beieren. ‘We veronderstellen dat er een verband is tussen deze drie zendingen’, aldus Stefanie Linz, hoofd van de politie in Baden-Württemberg.

De federatie van voedselfabrikanten heeft haar leden opgeroepen alert te zijn op verdachte brieven, poststukken en pakjes. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de bombrieven en honderd rechercheurs op de zaak gezet. Er zijn voor zover bekend nog geen verdachten in beeld.