Zaterdag 14 september zijn in Zoetermeer in de vroege ochtenduren drie personen gewond geraakt bij een schietpartij. Er is een verdachte aangehouden.

Rond 05.30 uur zagen agenten middels bewakingsbeelden dat er op het Theaterplein een vechtpartij was. Niet veel later kwamen er meerdere meldingen binnen van een schietpartij op dezelfde locatie. Toegesnelde agenten troffen op het Theaterplein meerdere gewonde personen aan. In totaal bleken er drie personen gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld. Ze bleken te zijn geschoten in hun benen en heupen.

Direct na de schietpartij werd er een grootschalige zoekactie gestart naar de vermoedelijke dader. Meerdere omstanders gaven de politie een signalement van een mogelijke betrokkene. Een oplettende agent zag een man die voldeed aan het signalement wegrijden op een bromfiets.

Daarop werd direct de achtervolging ingezet en werd de man gesommeerd om te stoppen. Dat weigerde hij en ondanks verwoede pogingen om hem te stoppen bleef hij doorrijden. Tijdens de achtervolging is er door de politie meerdere keren geschoten om hem te stoppen.

Ondanks dit alles bleef hij vluchten voor de politie en leek niet van plan zich over te geven. Op de Italiëlaan ging hij uiteindelijk onderuit met zijn bromfiets waarop hij direct een plas water indook. Agenten sprongen ook het water in en zwommen achter de vluchtende man naar de overkant. Daar klom hij op de kant en rende richting de Dumeelaan. Daar probeerde hij zich tevergeefs te verstoppen voor de politie.

Na de inzet van een politiehond kon de verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Amsterdam. Tijdens zijn aanhouding is hij gebeten door de politiehond. Verder bleek hij niet gewond te zijn geraakt. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt nu wat de aanleiding/toedracht was voor de schietpartij.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie