Meerdere gezinnen naar hotel na grote explosie bij flat in Utrecht

In Utrecht zijn meerdere bewoners van een flat opgeschrikt door een grote explosie.

Bij de meldkamer kwamen afgelopen nacht meldingen binnen van een grote explosie bij een flat aan de Alexander de Grotelaan. De hulpdiensten kwamen naar de betreffende locatie en hebben een onderzoek ingesteld. De flat is door Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht op mogelijke andere explosieve materialen. Daarbij zijn geen andere explosieven aangetroffen. Na sporenonderzoek zijn er aanwijzingen dat de ontploffing bewust is veroorzaakt.

Er raakte niemand gewond door de knal. Wel moeten nu zeven gezinnen tijdelijk worden ondergebracht in een hotel. Deze gezinnen wachten op dit moment af tot de woningbouw aangeeft dat het veilig is om terug naar huis te gaan. Rond de tijd van de ontploffing is er iemand gezien die weg rende bij de flat. Dit was waarschijnlijk in de richting van de Columbuslaan/Aziëlaan.

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over de aanleiding voor deze explosie, over degene die ’s nachts in de buurt van de ontploffing was, over de ontploffing zelf, en waarom deze heeft plaatsgevonden. Mogelijke getuigen kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam.