Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Meerdere grote partijen gesmokkeld via loods gelinkt aan 4 ton cocaïne en Nederlanders

De loods in Antwerpen waar recent ruim vier ton cocaïne werd gevonden die gelinkt is aan Nederland, zou geruime tijd zijn gebruikt bij het binnenhalen van meerdere grote partijen cocaïne.

Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Bij een actie in april van dit jaar werd ruim 4000 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De drugs zaten in een container met vis arriveerde in de haven van Antwerpen. De politie bleek al op de hoogte te zijn van de lading en stond met speciale eenheden klaar om de drugs te onderscheppen. Een aantal verdachten werden direct aangehouden tijdens het uitladen van de lading in een loods. Vervolgens zijn er ook invallen gedaan op verschillende plekken in Antwerpen en meerdere verdachten aangehouden, waaronder een groep Nederlanders.

Tijdens de doorzoekingen werden in de loods stickers met nummers van containers aangetroffen. Justitie vermoedt dat de drugscriminelen de stickers gebruikten om containers te klonen. Een container zonder drugs wordt dan gecontroleerd en gescand door de douane. Vervolgens wordt hetzelfde nummer gebruikt om de container met drugs erin uit de haven te kunnen smokkelen. Er zijn volgens het onderzoeksteam naar alle waarschijnlijkheid meerdere grote partijen cocaïne op deze wijze gesmokkeld en binnengehaald.