© Crime-Nieuws.nl

Meerdere Rotterdamse havenarbeiders opgepakt in onderzoek corruptie en cocaïnesmokkel

De politie heeft in een onderzoek naar betrokkenheid bij cocaïnesmokkel en corruptie meerdere Rotterdamse havenarbeiders aangehouden.

Na een tip die de politie en justitie in oktober 2020 binnenkregen werd er een onderzoek gestart naar niet-ambtelijke corruptie bij een containerbedrijf in de haven. Het onderzoek leidde in juni en juni tot de aanhouding van twaalf personen. De verdachten zijn tien mannen in de leeftijd van 21 tot 48 jaar en twee vrouwen van 33 en 54 jaar. Alle verdachten komen uit de omgeving van Rotterdam. De 33-jarige vrouw is op vrije voeten gesteld, maar nog wel verdachte in het onderzoek. 

Het OM verdenkt de mannen en vrouwen van niet-ambtelijke corruptie en betrokkenheid bij het in- en/of vervoeren van cocaïne. Volgens justitie zouden zij cocaïne uit lege containers halen. Ook maakten de verdachten misbruik van hun kennis over de Rotterdamse haven om de invoer en doorvoer van de cocaïne te realiseren, aldus een woordvoerder. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.