Meerdere vrouwen beschuldigen zanger Marilyn Manson van misbruik: ‘Ik herken mezelf niet’

Zanger Marilyn Manson wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van misbruik.

Onder meer Evan Rachel Wood heeft Manson op maandag aangewezen als de man die haar jarenlang heeft misbruikt. In 2018 verklaarde het slachtoffer al tegenover de rechtbank te zijn misbruikt in een relatie. Dit blijkt nu Marilyn Manson te zijn. Na het verhaal van Wood zijn nog vier andere vrouwen opgestaan en claimen ook te zijn misbruikt.

Manson zelf ontkent de beschuldigingen en zegt zichzelf niet te herkennen in de verhalen van Wood en vier andere vrouwen. ‘Mijn werk en leven hebben altijd controversie aangetrokken, maar de recente beschuldigingen aan mijn adres zijn ernstige vervormingen van de waarheid’, aldus Manson op Instagram. ‘De intieme relaties die ik heb gehad waren altijd wederzijds. Het feit dat anderen er nu voor kiezen om het verleden te verdraaien, en waarom, doet niets af aan dat dit de waarheid is.’

De platenmaatschappij die Mansons muziek uitbrengt heeft maandag al bekendgemaakt niet meer met hem te willen werken. Of de autoriteiten ook een onderzoek in gaan stellen is niet bekend.