Meerdere (zwaar)gewonden na steekpartij bij voormalig kantoor Charlie Hebdo

In Parijs zijn bij een steekpartij in de buurt van het oude kantoor van Charlie Hebdo, meerdere personen gewond geraakt.

De Franse premier Jean Castex maakte het nieuws vanmiddag bekend, nadat duidelijk werd dat er veel politie aanwezig was rond het oude kantoor van het satirische blad. Bij de steekpartij zijn vier personen gewond geraakt. Twee slachtoffers zouden er ernstig aan toe zijn.

Volgens bronnen binnen de politie zijn agenten op zoek naar twee verdachten. Eén persoon zou in verband met de steekpartij zijn aangehouden maar die informatie is nog niet officieel bevestigt. De scholen in de omgeving houden leerlingen binnen.

De plaats delict is afgezet en de politie doet onderzoek. Er werd ook een verdacht pakketje aangetroffen. Na onderzoek blijkt dat het niet gaat om explosieven. Of de steekpartij iets te maken heeft met Charlie Hebdo is niet bekend.

In 2015 vielen twaalf doden bij een aanslag op het kantoor van het satirische blad. Na de aanslag is Charlie Hebdo verhuist naar een ander pand. Het proces rond de terroristische aanslag is eerder deze maand in Parijs van start gegaan.