Meesterfraudeur die nog vijf jaar moet zitten gepakt in Utrecht

De politie heeft een fraudeur die nog een openstaande gevangenisstaf van vijf jaar uit moet zitten aangehouden in Utrecht. Bij de actie zijn onder meer dure horloges, sleutels van dure auto’s en laptops in beslag genomen.

De 54-jarige man werd in april 2018 veroordeeld voor fiscale en andere delicten en heeft een celstraf van vijf jaar opgelegd gekregen. Hij was onvindbaar voor politie en justitie tot 14 januari toen hij werd getraceerd in Utrecht. Bij doorzoeking van een woning troffen agenten dure horloges, meerdere telefoons, autosleutels van dure auto’s en meerdere laptops aan. Deze werden samen met administratie direct in beslag genomen.

De man was veroordeeld tot vijf jaar cel en heeft 62 vermogensdelicten op zijn naam staan. Hij wordt nu daarnaast ook verdacht voor poging tot oplichting voor 2 miljoen euro, valsheid in geschrifte en oplichting via ID-fraude. De recherche heeft deze zaken momenteel in onderzoek. Daarnaast moet de man nog 600.000 euro betalen, vanwege een ontneming van crimineel voordeel in een zaak uit 2015.