Buit MEGA juwelenroof Londen 275 miljoen euro

Bij een geraffineerde MEGA juwelenroof in Londen is vermoedelijk voor meer dan 275 miljoen euro aan onder meer juwelen, goud en contanten buitgemaakt. De inhoud van honderden kluisjes werd tijdens het paasweekeinde geroofd.

De rovers sloegen op precies het goede moment toe want dankzij de paasdagen hadden ze alle tijd van de wereld. Ze zijn het pand binnengekomen door een gat in het dak te maken. Het alarm ging af maar dat hebben ze na korte tijd uit kunnen schakelen. Vervolgens lieten ze zich via een liftschaft zakken naar ruimtes met particuliere kluizen. Daarvan hebben ze er honderden leeggehaald.

Bij een geraffineerde uitgevoerde diefstal van de inhoud van honderden kluisjes in Londen is mogelijk voor 275 miljoen euro aan onder meer juwelen, goud en contanten buitgemaakt. Dit hebben Britse media woensdag geschat. De diefstal vond plaats tijdens het paasweekeinde.

 Omdat sommige slachtoffers geen problemen met de belasting willen zullen we de exacte omvang van de MEGA roof waarschijnlijk nooit weten. Maar dat het om een enorm bedrag gaat is evident. Volgens The Sun is er waarschijnlijk in ieder geval een diamant ter waarde van bijna 690.000 euro gestolen.

Omdat de daders via het dak zijn binnengekomen is het een beveiliger die op het alarm was afgegaan niet opgevallen dat er een inbraak gepleegd was. Toen hij zag dat de voor en achterdeur onbeschadigd waren vertrok hij weer en konden de daders rustig hun gaan.