Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin! © crime nieuws

MEGA partij hasj van ruim 8000 kilo gepakt in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft bij een controle in een bedrijfspand een enorme partij hasj ontdekt in zakken met cacao. Het gaat om ruim 8000 kilogram ter waarde van miljoenen euro’s.

Op maandag 23 juli waren twee mannen aan het werk bij een bedrijfspand aan de Satijnbloem. Volgens de aanwezige personen zou er gehandeld worden in oud ijzer. Bij controle door de politie bleek dit niet het geval te zijn. In een geïmproviseerde keuken werden pallets gevonden met grote zakken.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat in de zakken een mengsel van cacao en hasj zit. In totaal ruim 8000 kilogram. Verder lagen er grote hoeveelheden grondstoffen en apparatuur, persen, pannen, kookapparatuur en een zeef voor het vervaardigen van softdrugs. In een doos zat ook nog 96 kilo aan blokken hasj.

De twee aanwezige mannen, een 49-jarige Rotterdammer en 46-jarige man uit Den Haag, zijn aangehouden. De Rotterdammer is inmiddels heengezonden, de Hagenees is donderdag 27 juli voorgeleid en zit voorlopig nog vast. Het NfI gaat de aangetroffen mengsels onderzoeken.