In Brazilië zijn in de stad Campinas zeker 40.000 apparaten uit het fabriek van Samsung geroofd. De totale waarde zou omgerekend zo’n 26 miljoen euro bedragen. Ongeveer twintig gewapende criminelen sloegen maandag toe en overvielen de fabriek en gijzelden de aanwezigen.

Aanwezige beveiligers werden door de overvallers gesommeerd om op hun plek te blijven en te doen alsof er helemaal niets aan de hand was. In de tussentijd waren de daders bezig met het inladen van spullen als telefoons, tablets en laptops. Uiteindelijk hebben ze zeven vrachtwagens tot de nok toe vol geladen.

Bij de overval raakte niemand gewond. Volgens een woordvoerder zouden de criminelen waarschijnlijk hulp hebben gehad van iemand die in de fabriek werkt. Samsung heeft laten weten de diefstal te betreuren maar blij te zijn dat er geen gewonden zijn gevallen.

(UPDATE)

De MEGA roof uit de Samsung fabriek in Brazilië blijkt iets minder MEGA te zijn dan gedacht. De waarde van de gestolen goederen is niet 26 miljoen euro maar ongeveer 4,7 miljoen euro. Ook blijken de overvallers niet de hele fabriek te hebben gegijzeld maar zo’n vijftigtal werknemers.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl