Special Kush in de zon © crime-nieuws.nl

MEGA wietkwekerij opgerold en ruim 3300 kilo hasj bij invallen in Spanje

De Spaanse Guardia Civil heeft in Catalonië een MEGA wietkwekerij opgerold. Daarnaast is er ruim 3.300 kilogram hasj aangetroffen bij de actie tegen de drugsbende. Het gaat om één van de grootste kwekerijen ooit ontdekt in die regio.

In loodsen in de plaats Llinars del Valles werden duizenden wietplanten aangetroffen in zeer professionele wietkwekerijen. In totaal gaat het om 5856 planten. Daarnaast is er bijna 100 kilo gedroogde wiet in beslag genomen.

Bij de invallen en doorzoekingen werd naast een enorme hoeveelheid wiet ook een grote partij hasj aangetroffen. Op verschillende plekken werden partijen hasj gevonden. Volgens de politie gaat het om 3300 kilogram.

Uit onderzoek is gebleken dat de hasj gesmokkeld werd met vrachtwagens naar andere Europese landen. Tussen ladingen fruit werden grote partijen gesmokkeld naar onder meer Groot-Brittannië. Verder is gebleken dat er voor ongeveer 430.000 euro aan stroom is gestolen door de kwekers.

Drie mannen, twee Spanjaarden en een Brit, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt en drugssmokkel.