© crime-nieuws.nl

Melding ruzie midden in de nacht leidt naar grote hoeveelheid drugs en vuurwapen

De politie heeft na een melding van een ruzie in Helmond een grote hoeveelheid drugs en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de meldkamer kwam dinsdag rond 3.30 uur melding binnen van een ruzie op een adres aan de Langdonkstraat. Eenmaal bij het pand troffen agenten een gewonde man aan. De 26-jarige kreeg hulp van ambulancemedewerkers en is voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens verder onderzoek en contact met de bewoonster zagen politieagenten in de woonkamer een vuurwapen en een gripzakje met drugs liggen. Ook roken zij een vreemde, penetrante lucht. De brandweer heeft daarom vervolgens op verzoek van de politie een meting verricht. Daaruit bleek geen indicatie van een gevaarlijke stof.

Omdat er drugs in de woonkamer lag is de woning doorzocht. Tijdens de doorzoeking van de woning stuitten agenten in de slaapkamer van de woning op aanzienlijke hoeveelheden drugs.  Het vuurwapen en de drugs zijn in beslag genomen. De 42-jarige bewoonster is aangehouden. Ook de gewonde Helmonder is opgepakt door de politie.

Wat er in de woning is gebeurd en hoe de man bijvoorbeeld gewond is geraakt blijft volgens een woordvoerder van de politie onduidelijk. Het onderzoek van de recherche richt zich op wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning, maar ook op de herkomst van de drugs en het wapen.