Melding verdacht bootje Westerschelde leidt naar 73,5 miljoen euro aan cocaïne bij Rilland
© OM

Melding verdacht bootje Westerschelde leidt naar 73,5 miljoen euro aan cocaïne

De Zeehavenpolitie heeft in samenwerking met verschillende politie-eenheden, de Douane en Koninklijke Marechaussee onderzoek gedaan naar een verdachte situatie op de Westerschelde, wat heeft geleid tot de ontdekking van een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne.

De melding kwam binnen dat een klein bootje gevaarlijk dichtbij een zeeschip voer. De Douane spotte het vermoedelijke bootje in de omgeving van Paal en startte een actie. Het bootje voer verder de Westerschelde op en verdween uit het zicht.

Vandaag heeft de waterpolitie van de Landelijke Eenheid gesurveilleerd op de Westerschelde en ontdekte bij het Verdronken Land van Saeftinghe een bootje. Omdat er geen opvarenden werden gevonden, zocht de Kustwacht met een patrouillevliegtuig naar mogelijke drenkelingen, maar dit leverde niets op.

Kort voor de middag werden bij de zeedijk ter hoogte van Rilland verschillende pakketten met in totaal 980 kilo cocaïne aangetroffen. De straatwaarde wordt geschat op ongeveer 73,5 miljoen euro. De Zeehavenpolitie voert verder onderzoek uit.

De Zeehavenpolitie is op zoek naar getuigen die mogelijk verdachte zaken hebben gezien in de omgeving van Paal, op de Westerschelde of in de buurt van Rilland. Informatie kan worden gedeeld met de Zeehavenpolitie of via Meld Misdaad Anoniem.