Mercedes buitgemaakt bij carjacking klemgereden na achtervolging op A10

De politie in Amsterdam heeft na een achtervolging een Mercedes klemgereden die even daarvoor was buitgemaakt bij een carjacking.

Naar aanleiding van een melding inzake een carjacking stelden agenten donderdag een onderzoek in. Het slachtoffer kon een rijrichting geven waarop de politie op zoek is gegaan naar de gestolen auto.

Op de A10 werd het voertuig gesignaleerd waarop er vrijwel direct een achtervolging ontstond. De bestuurder probeerde met hoge snelheden te ontkomen. De politie heeft de man uiteindelijk klemgereden en aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Dit bericht bekijken op Instagram

Verdachte van carjacking aangehouden na achtervolging! 👮‍♂️👍 Gisteren kregen wij een melding van het Operationeel Centrum ( @politie.oc.amsterdam ) dat iemand van zijn auto beroofd was in Amsterdam Nieuw West! 😲 De melder kon een rijrichting doorgeven en wij zijn direct richting de A10 West ter hoogte van de Cornelis Lelylaan gereden in de hoop het voertuig tegen te komen! 🕵️‍♂️👍 Dat bleek een goede keuze te zijn, want na een paar minuutjes al zagen wij het voertuig rijden over de A10 richting de A4! 🙋‍♂️🚓 Onmiddellijk gingen wij er achter aan en gaven onze locaties door aan de meldkamer! Al snel kreeg de auto ons in de gaten en ging hij er met snelheden tot wel 190 kilometer per uur voor ons vandoor! 🚓🚓 Minutenlang reden wij over de A4 richting Den Haag! Ondertussen hadden wij onze zwaailicht, sirene en stopbord aangezet! 🚔 De bestuurder negeerde onze signalen! 😲 Ter hoogte van Roelofarendsveen ontstond een file waardoor de snelheid eruit ging! Daar zagen onze collega's kans om hun dienstvoertuig vóór de gestolen auto te zetten! 👍 De bestuurder remde alleen niet en botste tegen de politieauto aan! 😖 Wij plaatsten ons voertuig erachter, zodat hij geen kant meer op kon! ✌ Dit betekende: einde achtervolging en wij konden de verdachte aanhouden! 😁👍 Bij de achtervolging is gelukkig niemand gewond geraakt! De zaak wordt verder behandeld door de recherche! 🕵️‍♂️

Een bericht gedeeld door Politie Overtoomsesluis (@pol_overtoomsesluis) op