© FIOD

Mercedes en Instagram-account Michael van der Plas (ex Barbie) in beslag bij actie FIOD

De FIOD heeft invallen verricht en verdachten aangehouden voor de handel in vervalste merkgoederen via onder meer Instagram.

Er zijn vanochtend woningen en bedrijfspanden doorzocht in Den Haag, Monster, Santpoort, Amsterdam en Rotterdam. Daarbij is beslag gelegd op administratie, contant geld, een auto en merkvervalste goederen. Ook zijn accounts op Instagram, waar de merkvervalste goederen werden aangeboden, in beslag genomen. De accounts zijn door de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM) voorzien van banners.

Bij de actie zijn in totaal vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Haag. Zij worden verdacht van handel in merkvervalste goederen, witwassen en uitkeringsfraude. Een man van 41 jaar uit Den Haag wordt verdacht van witwassen en een 22-jarige man uit Monster van handel in merkvervalste goederen.

Het onderzoek staat onder leiding van het OM Noord-Holland. De FIOD wordt bijgestaan door specialisten van de Douane om merkvervalsing te determineren. Het onderzoek loopt nog en mee aanhoudingen worden niet uitgesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen.

Eén van de opgepakte verdachten blijkt Michael van der Plas te zijn, de ex van realityster Barbie. Samen met Barbie was Michael enige tijd te zien in een realitysoap. Zijn Instagram-account en Mercedes zijn door de FIOD in beslag genomen.