Mexicaanse politieagenten aangehouden na mysterieuze verdwijning Italianen

In Mexico zijn een aantal politieagenten aangehouden vanwege de verdwijning van drie Italianen. De slachtoffers moesten mee en zijn daarna nooit meer gezien. Vermoedt wordt dat ze zijn overgedragen aan een drugskartel.

De Italianen, Raffaele Russo, Antonio Russo en Vincenzo Cimmino werden op 31 januari aangehouden door de politie in Jalisco. Na de arrestatie is er niets meer vernomen van de mannen. Hun familie is radeloos en zijn op zoek naar antwoorden.

Volgens bekenden van de slachtoffer verdween eerst Rafaele Russo waarna de twee anderen op zoek zijn gegaan naar hem. Het laatste levensteken is een Whatsapp bericht waarin Antonio Russo en Vincenzo Cimmino melden dat ze gedwongen worden door vier politieagenten om mee te komen. Daarna wordt het stil.

De openbaar aanklager van Jalisco heeft de vier politieagenten aan laten houden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de Italianen. Het viertal zou naar verluidt de slachtoffers hebben overgedragen aan een drugskartel, naar alle waarschijnlijkheid Cartel de Jalisco Nueva Generacion. Waar ze nu zijn is een mysterie en het is niet eens bekend of ze nog wel leven.