Mexicanen en grootschalige productie crystal meth in drugslab in pand sportschool

In het drugslab in Vroomshoop dat recent werd ontmanteld werd crystal meth geproduceerd door Mexicanen.

Het drugslab werd ontdekt door de politie bij een inval in een sportschool in het Twentse Vroomshoop. Een arrestatieteam viel binnen en trof het in werking zijnde lab aan. De ruimte bevond zich in een afgeschermd gedeelte van het pand en had geen verdere link met de sportschool.

Agenten hielden bij de actie zes personen aan. Onder de verdachten bleken ook twee Mexicanen. Uit het eerste onderzoek bleek dat er crystal meth werd geproduceerd in het lab. Mexicanen staan bekend als experts als het gaat om de productie van crystal meth, ook bekend als methamfetamine.

De politie vermoedt dat de Mexicanen speciaal zijn ingevlogen om als laboranten te werken en te helpen bij het productieproces. De afgelopen tijd zijn er steeds meer drugslabs opgerold in Nederland waar crystal meth wordt geproduceerd. Bij meerdere labs bleken Mexicanen betrokken te zijn.

De politie heeft landelijk een team van zo’n honderd rechercheurs op de bestrijding van de productie van crystal meth gezet. Omdat er veel geld in omgaat wordt door de Nederlandse autoriteiten gevreesd voor een toename in geweld. Ook wil de politie voorkomen dat Mexicaanse drugskartels hun invloed uitbreiden naar Nederland.