Migranten verstopt in geprepareerde ruimte vrachtwagen aangetroffen na tip

De politie en marechaussee hebben na een tip migranten aangetroffen verstopt in een geprepareerde ruimte tussen een lading autobanden in een vrachtwagen.

De marechaussee ontving zondagochtend een tip over mogelijke migranten in een vrachtwagen die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland. Daarop werd assistentie gevraagd aan de politie en een onderzoek ingesteld.

Agenten troffen de betreffende vrachtwagen aan op de Dirk van den Burgweg. Bij controle bleek de binnengekomen informatie te kloppen: tussen de lading vonden agenten achttien personen. Het gaat om zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar. Een van de vrouwen was zwanger. Ze zijn allen afkomstig uit India.

Medewerkers van de politie en de Koninklijke Marechaussee hebben de migranten uit de wagen gehaald en overgebracht naar een politie. Daar zijn ze overgedragen aan de Afdelingen Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de eenheid Rotterdam. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.