Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Miljoen aan cocaïne gepakt in parkeergarage Amsterdam na melding verdachte situatie

De Amsterdamse politie heeft na melding van een verdachte situatie voor een miljoen aan blokken cocaïne gepakt in een auto in een parkeergarage.

Bij de politie kwam woensdagmiddag melding binnen van een verdachte situatie rond een auto. Agenten volgden dat voertuig en zagen dat de bestuurder een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam inreed en bij een ander voertuig stopte. Omdat vermoedelijk sprake was van een transactie besloten de agenten in te grijpen en kwamen in actie.

In één van de auto’s troffen werden pakketjes met drugs aangetroffen. Het bleek te gaan om in totaal 54,2 kilo cocaïne. Hierop werden de twee mannen en een vrouw die bij twee voertuigen stonden aangehouden. Het gaat om een 56-jarige vrouw uit Rotterdam en Amsterdamse mannen van respectievelijk 36 en 39 jaar oud.

Na de aanhoudingen zijn twee woningen doorzocht. Hierbij werd ruim 12.000 euro en twee busjes pepperspray aangetroffen en in beslag genomen. De partij cocaïne is inmiddels vernietigd. De verdachten zitten vast en de recherche heeft een onderzoekt ingesteld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.