Woensdag heeft de politie in Rotterdam ruim een miljoen euro en 56 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Drie personen zijn aangehouden en zitten vast.

Eind januari startte het onderzoek en werden al twee verdachten aangehouden. Afgelopen woensdag is er opnieuw een aanhouding verricht in dit onderzoek. De opgepakte verdachte is een 26-jarige Rotterdam. Hij wordt verdacht van het witwassen van grote sommen geld en het bezit van drugs.

Bij doorzoeking van het appartement van de verdacht zijn een rolkoffer, AH-shopper (grote tas) en zwarte stoffen tas met in elk in plastic verpakte bundels euro bankbiljetten gevonden en in beslag genomen. Ook werden er 56 pakketten, van elk een kilo, met vermoedelijk cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Een dag later zijn in Zoeterwoude nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 33-jarige en 43-jarige Colombiaan. Bij doorzoeking van de BMW waarin ze reden, zijn twee laptoptassen vol met bundels euro bankbiljetten gevonden en in beslag genomen.

De verdachten zitten allen vast voor nader onderzoek. De voorlopige hechtenis van beide Colombianen is met negentig dagen verlengd. De derde verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle en is voor twee weken in bewaring gesteld.