Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Miljoen euro aan cash en merkkleding gepakt bij invallen in Amsterdam en Rotterdam

De politie heeft bij een actie in Amsterdam voor een miljoen euro aan cash en dure merkkleding aangetroffen en in beslag genomen. Meerdere verdachten zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Agenten surveilleerden donderdagmiddag in een parkeergarage aan de Pontsteiger en zagen twee mannen die de aandacht trokken. De mannen werden door de politie aangesproken, maar konden niet goed uitleggen wat ze precies in de garage deden. Ondertussen keek één van de agenten in de auto waar de mannen uit waren gestapt en zag een tas met extreem veel bankbiljetten liggen. De agenten besloten het tweetal daarop aan te houden. Tijdens de aanhouding voelden de agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken. Het geld dat in de auto werd aangetroffen is in beslag genomen.

Verder onderzoek leidde diezelfde avond naar een woning in Amsterdam. Ook daar werden grote geldbedragen aangetroffen en er bleek een vuurwapen te liggen. Er werd in die woning ook nog een derde verdachte aangehouden. De volgende ochtend doorzochten agenten ook een woning in Rotterdam en troffen opnieuw veel geld en een grote hoeveelheid dure merkkleding aan.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de waarde van al het aangetroffen geld en de kleding samen bijna 1 miljoen euro bedraagt. De drie verdachten, een man van 38 uit Rotterdam, een man van 48 zonder vaste woon- of verblijfplaats en een man van 19 uit Assen, zitten vast op verdenking van witwassen. De recherche doet verder onderzoek naar de herkomst van het geld, het vuurwapen en de merkkleding.